Print this page

POZIV ZA IZBOR ČLANOVA LOKALNE SAVJETODAVNE GRUPE MLADIH

04 Mar 2015

AKO IMAŠ IZMEĐU 16 i 30 GODINA I ŽELIŠ DA DOPRINESEŠ BOLJEM POLOŽAJU MLADIH U ZAVIDOVIĆIMA, ONDA JE OVO PRILIKA ZA TEBE!

Za potrebe projekta "Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana", koji finansira Evropska komisija kroz program za civilno društvo i podršku regionalnim tematskim mrežama, ALD Zavidovići objavljuje:

POZIV ZA IZBOR 10 ČLANICA I ČLANOVA  LOKALNE SAVJETODAVNE GRUPE MLADIH

ŠTA ĆETE RADITI

 • Bićete glas mladih naše općine i veza između njih i članica i članova regionalne mreže mladih;
  • Sarađivaćete sa našim savjetnicama za pitanja mladih;
  • Učestvovaćete u definisanju kriterijuma za izbor učesnica i učesnika u regionalnim i lokalnim  aktivnostima “Balkanske regionalne platforme za učešće i dijalog mladih”;
  • Učestvovaćete u organizovanju javnih poziva na lokalnom nivou;
  • Učestvovaćete u organizovanju konsultativnih sastanaka sa mladima u zajednici;
  • Radićete istraživanje o mladima u Zavidovićima;
  • Pisaćete tekstove za regionalni bilten i web sajt namjenjen mladima.

ZAŠTO SVE OVO RADIMO

10 izabranih mladih ljudi će biti dio lokalne savjetodavne grupe, koja djeluje u okviru Regionalne platforme za učešće i dijalog mladih Balkana u saradnji sa savjetnicima za pitanja mladih.

Vezano za ove zadatke, izabrani članovi će blisko sarađivati sa savjetnicima za pitanja mladih, a lokalni projektni tim zajedno sa lokalnim koordinatorom projekta će im pružati podršku u njihovom radu.

Ako želiš da doprineseš radu Lokalne savjetodavne grupe mladih, svoju biografiju i motivaciono pismo pošalji na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., najkasnije do 15.03.2015. godine.